Japonia słynie ze swej pełnej naturalnych receptur, tradycyjnej medycyny, która pełna jest niesamowicie prostych sposobów pielęgnacji urody, dbania o ciało, cerę czy też utrzymywania dobrej kondycji zdrowotnej oraz świetnej formy. Japończycy są narodem żyjącym wyjątkowo dobrze – bezstresowo, spokojnie, ale też z mnóstwem pozytywnych nawyków życiowych, jakie pozwalają im zachować znakomity wygląd zewnętrzny i rewelacyjny stan duszy przez całe życie.

Społeczność japońska wręcz fascynuje się przedłużeniem okresu życia ludzkiego, pozostawaniem w jak najlepszej formie niezależnie od wieku i zabezpieczania się przed rozmaitymi dolegliwościami chorobowymi. Mają oni niesamowicie dużo ciekawych tajników na poprawę wielorakich funkcji naszego organizmu. Wśród zdradzonych już jakiś czas temu sekretów, które opanowały cały świat jest między innymi receptura sprawdzonego eliksiru na wzmocnienie kości.

Jak zrobić japoński eliksir wzmacniający kości?

Z czego się składa?

Magiczny napój pozwalający na zwiększenie wytrzymałości naszych kości jest mieszaniną kilku komponentów, które wspólnie połączone stanowią kompleks witamin, kopalnię protein oraz wapnia. Jest to płyn cudotwórczy, jeżeli chodzi o pacjentów borykających się z rozmaitymi kłopotami natury medycznej w postaci bólów kostnych, stawowych czy też artretyzmem. Eliksir jaki stanowi temat naszego artykułu jest robiony samodzielnie przez Japończyków i oparty na prastarej metodzie, przepisie który równie dobrze możemy zastosować my sami, we własnym domowym zaciszu. Wystarczy sięgnięcie po ogólnodostępne składniki. Jakie? Są to ocet jabłkowy oraz średnie wielkością jajka. Octu bierzemy 150 ml. Nie jest trudne, aby przygotować mieszaninę, ale trzeba poświęcić na nią kilka dni, systematycznie, pod rząd, więc jest to zajęcie trochę czasochłonne. Opłaca się jednakże wygospodarować trochę czasu, bowiem skutki są zadziwiające i ukazują się po naprawdę krótkim czasie od zastosowania mikstury.

Jak zrobić?

Miksturę robimy, zaczynając od odpowiedniego przygotowania jajek- myjemy je i parzymy wrzątkiem. Później pozbywamy się skorupki. Ocet wlewamy do naczynia, a następnie dodajemy do niego jajo. Tak wymieszane składniki powinny być przetrzymywane przez tydzień w zaciemnionym, chłodnym miejscu. Koniecznie trzeba je przykryć, bo dzięki temu unikniemy wyparowania octu. Jak minie tydzień, patrzymy czy skorupka jajka uległa rozpuszczenia. Przy prawidłowo robionej mieszaninie, białko oraz żółtko będą otoczone delikatną membraną, którą trzeba lekko usunąć z octu. Oddzielamy błonę od jaja, a następnie ponownie przelewamy zawartość do octu. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i dzięki temu otrzymujemy gotową recepturę, wprost przeznaczoną do zastosowania.

Jak stosować?

Przygotowany płyn należy wykorzystywać na co dzień. Jest to mikstura przeznaczona do regularnego zastosowania. Używa się dokładnie 10 mililitrów eliksiru japońskiego na dobę i ma to następować w trzech porcjach, jakie najpierw, przed spożyciem zostaną rozpuszczone w ciepłej wodzie. Wystarczy zaledwie parę dni, aby dostrzec pierwszą poprawę. Kości będą silniejsze, mniej będzie odczuwalny ich ból, ustąpią dolegliwości w postaci uczucia ociężałości nóg itd. Kości staną się mniej łamliwe, zaś lepiej odżywione.